Telefonszám: +36 20 460 0990

Mit tegyél, ha nem fejlődik a céged? 10 Tipp gyors fejlődésre

Digit-Now

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keressen minket bátran

Olvasási idő: 4 perc

Azt látjuk, hogy sokan belefutnak a kényszervállalkozás problémájába. Egy céget indítani és felfuttatni bizony nem könnyű. Ha céged van, vagy még csak a tervezési szakaszban vagy, akkor is érdekes lehet az írásunk.

Sokan elveszítik az állásukat, vagy pedig a tudásukat alkalmazottként nem tudják megfelelően értékesíteni, ezért kiváltják az EV engedélyt és nekivágnak. Legtöbb esetben felkészületlenül.

De ezzel semmi gond nincs! Mi találtunk megoldást! 

Ha Te is vállalkozó vagy, és nehezen jönnek a megrendelések, vagy túl sokat kell dolgoznod a megélhetésért, akkor érdemes elgondolkoznod a vállalkozásod optimalizálásán.

Hogyan optimalizáld a folyamatokat?

Először is kell egy digitális tér, amin be tudod rendezni a saját birodalmadat.

Teendőkezelő, tartalomkezelő, weboldal, Social Media oldalak, profilok.

Ezek mind-mind segítenek neked abban, hogy sikeresen eladd azt, amiben a legjobb vagy.

Íme néhány hasznos módszer, amivel sok-sok munkaórát spórolhatsz meg magadnak és/vagy az alkalmazottaidnak:<

1. Használj felhő alapú szoftvereket

Ha valamilyen Cloudban dolgozol és ott tárolod az adataidat, akkor bármely engedélyezett eszközről dolgozhatsz, hozzáférhetsz mindenhez, nem neked kell karbantartanod a felszerelést és a biztonságért is a szolgáltató felel.

Nagyon kényelmesen megoszthatod a munkatársaiddal az adatokat és, ami a legfontosabb, hogy akár otthonról is kényelmesen dolgozhatsz. 

2. Alakíts ki személyreszabott ügyfélélményt

Minden ügyfél azt várja el hogy maximálisan rá figyelj és ismerd a vágyait szükségleteit. Ez egy alapelvárás, de ezt manapság már nem teljesítheted, csak szoftverek segítségével.

Csak egy egyszerű példa: ha éttermed van és szeretnél emlékezni az összes vendégedre, akkor biztosíts a számukra online foglalás lehetőséget, jegyezd meg, mit ettek mit fogyasztottak a legszívesebben, és ezeket használd a további kommunikációban. Hívd el őket személyreszabott vacsorákra, vagy ha házhoz rendelnének akkor az ő ízléésük alapján alakíthatod ki a különleges ajánlataidat.

Hidd el, megéri interaktívan tartani a kapcsolatot az ügyfeleiddel.

3. A vállalkozásod folyamatait kézben tartani szinte lehetetlen volna automatizált folyamatkezelés nélkül.

Az automatikus számlázás, vagy bármilyen adminisztratív teendő, amit automatizálni lehet, azt bizony automatizálni is kell. Hiszen nem is lehet annál rosszabb minthogy Te, aki a vállalkozásod feje és lelke vagy, lélekölő feladatokkal kelljen foglalkoznod, ahelyett, hogy a vállalkozásod építésén és bővítésén dolgoznál.

Igen, jól érzed, most konkrétan meg szeretnélek győzni arról, hogy ne kézzel végezd a repetitív feladatokat és még az alkalmazottaidat se kényszerítsd ilyen munkára – amennyire csak lehetséges.

Ha a kreatív feladatokat végezteted el az embereiddel és a gépi munkát ráhagyod a gépekre, akkor azzal nemcsak időt, pénzt spórolsz, de emberi kreativitást is nyersz. És ebből lesz a legnagyobb siker.

Többet akarsz tudni? Keress minket ITT.

4. Adatbiztonság mindenek előtt.

Az adathalászat és különféle trükközések korában a vállalkozásod számára különösen fontos a megfelelő adatbiztonság. Kétlépcsős beléptető rendszerrel és megfelelő encryption módszerekkel egyszerűen biztosíthatod az adatokat. Megéri befektetni a megfelelő rendszerekbe hiszen sok esetben nemcsak a céged, hanem az ügyfeleid adatai is áldozatul eshetnek a hackerek furmányainak. Szerencsére azért az óvatosság alapfokon még nem kerül pénzbe, például a Google is keményen dolgozik a fejlesztéseinek a biztonságán.

5. Online és offline jelenlét. A kettő összehangolása

Több platformon kell ápolnod a kapcsolatot az ügyfeleiddel. Egyszerűen csak meg kell figyelni hogy a célközönséged melyik közösségi médiában van jelen és ott kell felépítened egy megfelelő és aktív jelenlétet. Ez alap elvárás, ha sikeresen meg akarod tartani az ügyfeleket.

Állandó figyelmet igényel az online jelenlét biztosítása, pont ahogy az offline-ban is… ha egy nap nincs nyitva a boltod, akkor a vásárló máshova megy. Ha másnap se leszel nyitva, akkor a vásárló soha többé nem fog nálad sorbaállni. Legyél elérhető és feladatkész.

6. Használd ki a webes API-kat.

Ezt inkább nem részletezném technikai oldalról, de a lényege az API-knak, hogy nagyon hasznosak lehetnek a vállalkozásod belső “idegrendszerében”.

Az API-k segítségével meglehetősen egyszerűen hozzáadhatsz olyan alkalmazásokat az üzletedhez, amelyek növelik a funkcionalitást a szervezet minden területén – marketing, értékesítés, e-kereskedelem, számlázás, fizetések, projektmenedzsment, együttműködés, kommunikáció, biztonság stb..

7. A céged mobil eszközei…

Ha egy mód van rá, akkor legyen a vállalkozásodnak mobilbarát elérhetősége. Az ügyfeleid örülni fognak és előszeretettel használják majd a mobil eszközükről a Te szolgáltatásodhoz kapcsolódó appot és/vagy reszponzív weboldalt.

Modern arculat és modern kommunikációs felület… ez az, amitől modern és trendi lesz a vállalkozásod.

Arról nem is beszélve, hogy a digitalizált eszközeid több pénzt és nagyobb forgalmat generálnak. Használd ki, és használd jól ezeket a digitális eszközöket!

8. Kezeld és kövesd az adatokat.

Elemzés, elemzés és mégegyszer… elemzés. Ha a forgalmadat és bármilyen rendelkezésre álló adatot megfelelően értékelsz -a megfelelő digitális eszközökkel-, akkor abból a vásárlóid ízlését, szokásaikat, de még a vásárlásra való hajlandóságuk idejét is megtudhatod; mikor érdemes kommunikálnod, milyen csatornákon a leghatékonyabb ez a kommunikáció stb. (hidd el, a Google Analytics csodákra képes)

Ezek az adatok nagy segítséget nyújthatnak Neked a hosszútávú stratégiai döntések meghozatalában. Itt van egy-két nagyon jó példa:  #1 #2

9. Bővítsd a kommunikációdat

A tömegben az a vezető, aki a leghangosabb… furcsán hangzik, de ez a valóság. Ha minden csapból a Te márkád folyik, és mindenütt téged látnak a potenciális ügyfelek, akkor nagy a valószínűsége, hogy Téged választanak. Ez ilyen egyszerű.

Ezt úgy hívják, Omni-channel kommunikációs modell = Online, offline kommunikáció a lehető legszélesebb sávban, a célközönség igényeire hangolva.

10. Szervezd ki a munkát

Tegyük fel, hogy elegendő fizikai időd van minden egyes szakma elsajátítására és mindent el tudsz végezni napi 8 óra alatt, heti 5 napban.

Na most tegyük fel az ellenkezőjét. 

Tegyük fel, hogy Te vezetőként egyáltalán nem akarsz a céged számláival, apró teendőkkel, marketinggel, kommunikációval, ügyfélkezeléssel stb. foglalkozni. 

Tegyük fel, hogy Te a céged vezetője akarsz lenni, és nem a saját alkalmazottad, aki ki se látszik a feladatokból.

Van egy kitűnő megoldás erre. Keresd meg a megfelelő ügynökséget, VA-t vagy alvállalkozót, aki gyorsabban, hatékonyabban tudja elvégezni helyetted a munkát.

“Nem kell újra feltalálni a kereket”

Egyszerűen hangzik? Hát az is. 

Komplikáltnak hangzik? Segítünk.

Cégfejlesztés gyorsan.
10 Tipp gyors cégfejlesztésre

Akármilyen területen is dolgozol, a lényeg az, hogy kövesd a trendeket, és teremtsd meg a lehetőséget a vállalkozásod/céged számára, hogy az növekedni tudjon, és a digitális eszközök segítségével sikeresen kerülhessen az élvonalba.

Ha nyitott leszel az új technológiák befogadására, akkor sikeresen skálázhatod a cégedet.

Forrás: https://www.entrepreneur.com/

Sütiket használunk annak biztosítására, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek weboldalunkon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk!

Nimm den Kontakt mit uns auf, wir sind für Dich da!