Telefonszám: +36 20 460 0990

Copywriting – Tartalomgyártás, na de hogyan 1. rész

Digit-Now

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keressen minket bátran

Olvasási idő: 4 perc


Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni neked, hogy mi hogyan gyártjuk le a saját kommunikációnkhoz szükséges tartalmakat. Mi nem szervezzük ki a céges kommunikációt ügynökségekne, mert a specifikus tartalmakat szeretnénk megosztani a közönségünkkkel. Ezért a mi esetünkben sokkal hatékonyabb, hogy a csapatunk tagjai önállóan – a megrendeléseink közötti szabad percekben 🙂 – írjuk meg a cikkeket, posztolunk Facebookra és LinkedInre stb.

Milyen a jó tartalomgyártás a céges kommunikációban

A tartalom, amit gyártasz, annak a felét soha senki nem fogja megnézni, a másik fele pedig eléri a célközönségedet, akik szórakozni és kikapcsolódni akarnak.

Amúgy, ha beszélsz valamiről, akkor mindjárt a szöveg elején mondd el, hogy mennyire izgi a témád vagy mennyire izgatott vagy Te azzal kapcsolatban, amit meg akarsz osztani.

!!!5 perc alatti olvasás vagy videóhossz!!! 

Erre törekedj, Nehéz elérni, hogy ne mindig ugyanazt mondd el, csak más szavakkal.. Ez nehéz.

Találd ki, hogy Te hogyan szólsz a közönségedhez. 

Hogyan megy ez a gyakorlatban?

 

Lehetsz bemondó, sportbemondó, unalmas tényfeltáró vagy izgi, humoros, esetleg szarkasztikus is.

Az emberek nem azért néznek, hogy az infót megkapják, hanem hogy kapcsolatot tudjanak teremteni veled. Hozzád akarnak csatlakozni. Tehát mondd el a véleményedet, és az emberek azt követni fogják.

A nagy tartalomgyártók is minden alkalommal változnak egy kicsit, követik azt amit Tőlük kér a célközönségük. Tehát polarizálttá kell tenned a szövegedet: Mi a TE véleményed? Pro vagy Contra? Mi az, ami mellé állsz és mi ellen szólsz?

Nem tudjuk előre, hogy érdekelni fog-e valakit is a tartalmunk, éppen ezért kell kipróbálni, és az alapján már el lehet indulni, hogy mire kíváncsiak a hallgatóid, olvasóid.

Indulásképpen valami ütőset próbálj ki. Think outside the box.

A kihívásod az, hogy megszólítsd a közönséged és követőket nevelj belőlük. Na de ehhez Önmagadat kell adnod. Próbálj ki egy “carcrash” jelenetet/etűdöt a tartalom elején, ez megmutat egy kicsit a Te jellemedből, személyiségedből. Az lesz az a 10%, amire az emberek igazán kíváncsiak, a többi 90% az csak az információ, amire már senki se kíváncsi.

Arra összpontosít mindenki, hogy Értéket adjon, és tanítsa a közönségét, de hát ki akar tanító videókat nézni kikapcsolódásként? Aki tanulni akar az csak nagyon ritkán képes erre. Koffein kell, pihentnek kell lennie, és előre kell erre készülnie. Az nagyon ritka helyzet.


Tartalmat gyártasz a kikapcsolódni vágyó közönségednek?

 

Böngészés és olvasgatás közben az emberek főként kikapcsolódni szeretnének, szóval taníthatsz, (főzni, írni, dolgozni, coaching stb…) na de inkább a lifestyle-ra figyelj, ha főzni tanítasz, akkor ne a hőmérséklet legyen a lényeg meg a recept grammjai, hanem a Te személyiséged, ahogy Gordon Ramsey is ordibál a műsoraiban…

Szóval, ha medencéket építesz, akkor ne félj attól hogy bele ugorj a medencébe. Legyen szemcsi rajtad, legyél fecskében… És menj be a szaunába, hogy megmutasd miért jó a házi szauna vagy házi medence.

Erről beszélj közben: 5 percben mondd el miért jó a medence.

 

 

Tipp: SHOW a fontos. A tartalom a másodlagos. (na azért nem teljesen mindegy miről írsz)

 

Tipp: ha megvannak a karakterek és a sablonok, amikről beszélni akarsz, és mi a csali, amit te nyújtani tudsz, akkor utána már magától kialakul, hogy miről kell beszélj.

 

Tipp: catchphrase Jelmondat, elején és végén mondd be!! mindig ugyanazt!

 

Tipp: Kérdezz,… sokat…  mondd el énekelve, hogy mire jó a szolgáltatásod… ugorj be a kamera elé, vagy gurulj be egy skateboardon stb.

 

Az igazi influenszerek is ezeket teszik. Van, akik mély gondolatokat dolgoznak fel, de mindig szórakoztatóan. Akkor is el fogja adni a szolgáltatásodat az ÉRDEKES tartalom, hogyha lazán kommunikálsz. Nem muszáj bebizonyítani fizikaórával, hogy miért jó egy otthoni medence… Meg kell mutatni, miért leszel boldog a házi medencétől! Ez a lényeg!

 

Na meg… ha profi tartalomgyártó akarsz lenni, akkor gyakorlat kell, sok gyakorlat. Na és kívülről emberfelettinek fog tűnni a tartalom, és szuperhősnek gondolnak majd téged a nézők. De valójában a háttérben ez a szuperhős karakter órák, hetek, hónapok munkájának az eredménye, amit Te fektettél be.

 

De nyugi, hogyha ezeket az elveket követed, akkor gyűlnek majd a követők, és a célközönséged vásárlásokkal fogják meghálálni a tartalmaidat.

 

Ne arra koncentrálj, hogy Pain+Gain elven dolgozz. Ha komoly infókat adsz, hogy aztán a nézők “hű de sokat tanuljanak”, akkor nem tudod megtartani őket. Inkább építs kapcsolatokat. Ha kint van a tartalmad, akkor utána a közösséget is ápold. Reagálj a kommentekre. Nyilvánosan is elemezd a véleményeket. Csinálj néha olyan videót, amiben megbeszéled, mik a vélemények, és hogyan illik bele a céges személyiségedbe a célközönséged vágyai, akarata?

 

Nézz másokat is, hogy miket csinálnak, tanulj. És ne szégyeld lemásolni, ki hogyan csinálja a saját tartalmát. Ne szóról szóra másolj… hanem kövesd azt amit létrehoznak. Ez az első időszakban kielégítő lesz, ebből aztán kiépül majd a saját személyes márkád, vagy pedig Márkát építhetsz a céged számára.

 

Influenszer, avagy egyszemélyes ügynökség a tartalomgyártásért?

 

Ha személyesen nem akarsz ezzel foglalkozni, mert nincs időd, akkor bizony meg kell fizetned egy influenszert, aki képviselni fogja a Márkádat. Ne feledd, a digitális jelenlét nem azt jelenti, hogy a robot, meg az AI algoritmus majd ügyesen eladja neked a reklámok varázserejével a szolgáltatásodat miközben te koktélokat iszogatsz az El Paradiso-ban. 

 

Ami a lényeg az online marketingben: az emberi arc.

 

Az online marketing CSAK egy eszköz.. de a cél nem változott. Az ember teremt kapcsolatot az emberrel.. az egyik értéket ad át a másiknak (szolgáltatás+tartalom), és ezért a másik értéket ad cserébe (pénz).

 

Kövess minket Facebookon ha tetszett a cikkünk, és keress minket bátran, ha további információra van szükséged.

céges weboldal 2021-ben
Kattints a képre, hogy megtudd, miben tudunk még Neked segíteni

Sütiket használunk annak biztosítására, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek weboldalunkon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk!

Nimm den Kontakt mit uns auf, wir sind für Dich da!