Digitalizáció

Digitalizációról beszélünk minden informatikai fejlesztési projekt esetében, amelynek eredményeképpen az üzleti modell megváltozik / fejlődik és új, értékteremtő lehetőségek nyílnak meg általa.

A digitalizációra való felkészültség meghatározásához ellenőrző kritériumok kiértékelése szükséges az adott szakterületeken (pl. a beszerzés, a pénzügy, a kontrolling és nem utolsó sorban az informatika területen). Egy vállalkozás digitális fejlettségét az értékelési kritériumok, illetve azok mérőszámai határozzák meg, úgymint:

– A digitális szerződéses aláírások aránya, – Az irodai folyamatok nyomon követhetősége, – Az üzleti platform-függetlenség mértéke – A felhasznált papír mennyisége – A folyamatok sebessége

digitalization min

Különböző vállalatok számos innovatív digitalizációs technológiát alkalmaznak ma, ugyanakkor gyakran előfordul, hogy hiányzik ezekből a hozzáadott érték, a rendszer továbbra sem optimális kihasználtsággal működik. A stratégiai koncepció a vállalkozás digitális fejlesztéséhez továbbra is hiányzik. Ebben a digitális transzformációban tud segíteni partnereinek a DIGIT-NOW; a technológiai szintlépésről, a jövedelem-növekedésről és a költségek lefaragásáról van szó.

icon_21

Üzleti IT Tanácsadás

A cégvezetés ellátása a megfelelő adatokkal és információkkal, hogy megalapozott üzleti döntéseket hozhassanak, alapvető szolgáltatás, de nem elegendő. A vezetők gyakran ütköznek olyan problémákba, amelyek digitalizációs megoldást igényelnek, még gyakrabban van szükségük támogatásra a probléma forrásainak feltárására, illetve megoldására. Az IT tanácsadás elengedhetetlen komponensei  a “miért” és a “hogyan” típusú kérdések, hogy átláthassuk korábbi döntések hátterét és azok lehetséges kimeneteit.

Feladatunk szerves része a folyamatos üzleti támogatás, ami által a tervek sikeresen bevezetésre kerülnek bevonva a végrehajtó egységeket.

A digitalizáció nem csupán egy technológiai megújulás a vállalkozások számára, hanem ehhez a rendszert (fel)használók gondolkodásmódjának megváltoztatása is hozzátartozik. Fontos tudnunk, hogyan építhető fel egy digitalizált üzleti modell egy új környezetben úgy, hogy az az elvárt eredményt hozza.

icon_103

IT Projektmenedzsment

A digitalizáció korában a projektmenedzsereknek a mély szakmai ismeretek és innovatív, illetve pragmatikus gondolkodás egyedülálló kombinációjával kell rendelkezniük, hogy az ágazat összetett és gyakran változó projektjei olajozottan elindulhassanak és végül sikeresen lezárulhassanak.

Projektvezetői oldalról támogatást nyújtunk a komplex IT projektek megtervezésében, szervezésében, költség-felügyeletében és sikeres levezénylésében. Még a látszólag egyszerű projektek is válhatnak nagyon összetetté, előre nem látható eseményeknek köszönhetően, amik megváltoztathatják üzleti prioritásokat, illetve a projekt eredeti követelményeit.

Sok év tapasztalattal a hátunk mögött elmondhatjuk, a sikeres projektek alapfeltétele a különböző szakterületek összehangolt működtetése és az ehhez szorosan kapcsolódó cél-orientált csapatkommunikáció. A projekt kivitelezése megköveteli, hogy a mélységeiben átlássuk az üzleti és IT követelményeket, ami által a megfelelő döntést a megfelelő időben hozhassuk meg szem előtt tartva a vállalkozás üzleti céljait.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk!