Digitalizáció

Digitalizációról beszélünk minden informatikai fejlesztési projekt esetében, amelynek eredményeképpen az üzleti modell megváltozik / fejlődik és új, értékteremtő lehetőségek nyílnak meg általa.

A digitalizációra való felkészültség meghatározásához ellenőrző kritériumok kiértékelése szükséges az adott szakterületeken (pl. a beszerzés, a pénzügy, a kontrolling és nem utolsó sorban az informatika területen). Egy vállalkozás digitális fejlettségét az értékelési kritériumok, illetve azok mérőszámai határozzák meg, úgymint:

– A digitális szerződéses aláírások aránya, – Az irodai folyamatok nyomon követhetősége, – Az üzleti platform-függetlenség mértéke – A felhasznált papír mennyisége – A folyamatok sebessége

digitalization min

Különböző vállalatok számos innovatív digitalizációs technológiát alkalmaznak ma, ugyanakkor gyakran előfordul, hogy hiányzik ezekből a hozzáadott érték, a rendszer továbbra sem optimális kihasználtsággal működik. A stratégiai koncepció a vállalkozás digitális fejlesztéséhez továbbra is hiányzik. Ebben a digitális transzformációban tud segíteni partnereinek a DIGIT-NOW; a technológiai szintlépésről, a jövedelem-növekedésről és a költségek lefaragásáról van szó.

icon_21

Üzleti IT Tanácsadás

A cégvezetés ellátása a megfelelő adatokkal és információkkal, hogy megalapozott üzleti döntéseket hozhassanak, alapvető szolgáltatás, de nem elegendő. A vezetők gyakran ütköznek olyan problémákba, amelyek digitalizációs megoldást igényelnek, még gyakrabban van szükségük támogatásra a probléma forrásainak feltárására, illetve megoldására. Az IT tanácsadás elengedhetetlen komponensei  a “miért” és a “hogyan” típusú kérdések, hogy átláthassuk korábbi döntések hátterét és azok lehetséges kimeneteit.

Feladatunk szerves része a folyamatos üzleti támogatás, ami által a tervek sikeresen bevezetésre kerülnek bevonva a végrehajtó egységeket.

A digitalizáció nem csupán egy technológiai megújulás a vállalkozások számára, hanem ehhez a rendszert (fel)használók gondolkodásmódjának megváltoztatása is hozzátartozik. Fontos tudnunk, hogyan építhető fel egy digitalizált üzleti modell egy új környezetben úgy, hogy az az elvárt eredményt hozza. Például egy webshop elkészítése során nem mindegy, a fentebb írtakat milyen mértékben alkalmazzuk.

icon_103

IT Projektmenedzsment

A digitalizáció korában a projektmenedzsereknek a mély szakmai ismeretek és innovatív, illetve pragmatikus gondolkodás egyedülálló kombinációjával kell rendelkezniük, hogy az ágazat összetett és gyakran változó projektjei olajozottan elindulhassanak és végül sikeresen lezárulhassanak.

Projektvezetői oldalról támogatást nyújtunk a komplex IT projektek megtervezésében, szervezésében, költség-felügyeletében és sikeres levezénylésében. Még a látszólag egyszerű projektek is válhatnak nagyon összetetté, előre nem látható eseményeknek köszönhetően, amik megváltoztathatják üzleti prioritásokat, illetve a projekt eredeti követelményeit.

Sok év tapasztalattal a hátunk mögött elmondhatjuk, a sikeres projektek alapfeltétele a különböző szakterületek összehangolt működtetése és az ehhez szorosan kapcsolódó cél-orientált csapatkommunikáció. A projekt kivitelezése megköveteli, hogy a mélységeiben átlássuk az üzleti és IT követelményeket, ami által a megfelelő döntést a megfelelő időben hozhassuk meg szem előtt tartva a vállalkozás üzleti céljait.

Sütiket használunk annak biztosítására, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek weboldalunkon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk!

Nimm den Kontakt mit uns auf, wir sind für Dich da!