Telefonszám: +36 20 460 0990

Webáruház kivitelezése és bevezetése 2021-ben

Digit-Now

Szolgáltatásainkkal kapcsolatban keressen minket bátran

Olvasási idő: 4 perc

Webáruház kivitelezése és bevezetése

 

Miért is akarunk webáruházat? Természetesen a cégünk sikeréért. Bővebben?

 

Erről (is) szól ez a cikk.

Milyen esetekben kell a cégednek egy webáruház?

Az online értékesítés az Internet hajnala óta jelen van, de igazán jelentős mértékben az ezredforduló után terjedt el. A COVID óta tudjuk, hogy az üzletek életben maradásához már már elengedhetetlen, csak nagyon ritka esetben nem ad hozzá az offline értékesítéshez egy jól kialakított webshop.

 

Lényegében a céged webáruháza olyan, mint egy online bolt, ami nem csak 09-17 között üzemel, hanem 0-24-ben várja a vásárlóidat (a hét minden napján, és még ünnepnapokon is!)

A nagy értékesítő hálózatok, mint például az eMag és társai is állandó nyitvatartással üzemelnek és az interneten böngészők vásárlói szokásaira alapozva póbálnak minél nagyobb volumenű értékesítést lefolytatni. 

Te is szeretnél egy 0-24-ben működő pénztermelő gépezetet a céged számára? Akkor neked ajánljuk a Webáruház kivitelezés és bevezetés szolgáltatásunkat: ITT.

Milyen előnyökkel jár, ha online értékesítesz az egyedi webáruházadban

Több kliens, gyorsabb kiszolgálás, egyszerűbb fizikai infrastruktúra, nagyobb földrajzi célterület/célközönség

Rengeteg előnye van az online térbe kitett értékesítésnek. Például nagyobb a lehetséges vevők száma – akár nagyságrendekkel is! A folyamatos nyitvatartás és a szinte korlátlan hirdetési lehetőségek miatt, nemcsak egy városnyi, megyényi vásárlóra tehetsz szert, hanem akár az egész világra is kiterjesztheted az ügyfél körödet. 

Igen, ez merészen hangzik, de sokan megcsinálták már.

 

Téged mi tart vissza?

 

Forgalomnövelés webáruház segítségével
Kattints erre a képre, és írj nekünk. Tervezzük meg együtt a webáruházadat

 

 

Milyen webáruházmotort ajánlunk Neked? Mennyibe kerülhet egy webáruház, és az ár mitől függ?

 

A webáruház kialakítása pénzbe kerül. Néha sokba, néha kevesebbe. Nem feltétlenül kell a legdrágábbat választani, de sokszor az “olcsó húsnak híg a leve”… 

A főbb lehetőségek:

  • saját webáruház, egyedi fejlesztéssel,

  • saját webáruház, a piacon már bevált és elterjedt motort használva

  • beszállító által felügyelt webáruház, előfizetői (többnyire havidíjas) rendszerben.

Arra most nem is térünk ki, hogy a tárhely szolgáltatás benne van-e vagy sem az üzemeltetésben. Az ár sok tényezőtől függ, nehéz pontosan előre megmondani. Többek között a termékek számától, a vásárlási folyamat bonyolultságától, a termékek attribútumaitól, a célpiac sajátosságaitól, a logisztikai folyamattól, a fizetési módoktól, a törvényi és egyéb szabályozásoktól stb.

Milyen előnye van a személyre szabott webáruháznak a sablon webáruházakhoz képest?

Több tényező miatt ajánljuk az egyedi fejlesztésű webáruházat, például: 

  • a forgalom után járó százalék, 

  • IT támogatás, 

  • a személyreszabás korlátai, 

  • adatbiztonság stb.

 

 Az egyedi fejlesztés a legdrágább, a szolgáltató szerverén tárolt és támogatott, legtöbbször havidíjas megoldás pedig elvben rövidtávon a legolcsóbb. Fontos megemlíteni ugyanakkor, hogy az áron kívül egyéb faktorok is befolyásolják a születendő webáruház ROI mutatóját.

– Mennyire lehet a marketing stratégiát és kivitelezést hozzárendelni.

– Mennyire könnyű más rendszerekkel összekapcsolni.

– A termékek – esetlegesen raktárkészlet, képek, leírások, utánrendelés stb. – karbantartása mennyire egyszerű.

– Ki fogja használni és karbantartani a shopot.

– Mennyire fontos a szezonális gyors alakíthatóság… Csak pár dolgot említettünk.

 

Mi foglalkozunk mindhárom típussal, mindegyik megoldás hasznodra lehet. Legyen WordPressbe épített Woocommerce, Magento, Shoprenter vagy Shopify, kialakíthatunk egy – a Te üzletedre legjobban illeszkedő modellt.

 

Hány termékkel indíthatsz webáruházat és hogyan kategorizáld azokat?

A termékek halmazát vagy ismered, vagy nem. Vagy rendelkezel egy alapos tervvel, mit és hogyan szeretnél értékesíteni, vagy pedig csak az elhatározás van meg. 

 

Mindkét esetben jól jön egy alapos tervezés, amit közösen végezve felépítünk egy termék-/szolgáltatás-palettát, kategória és tulajdonság táblázatot. Olyan fontos dolgokat kell előre eldöntened, mint az árazás, szállítási körzetek, szolgáltatók.

 

Van amit nem is lehet előre eldönteni, felkészüléssel azonban megelőzheted a jövőben keletkező többletmunkát. Ilyen például a fizetési megoldásnál a vásárláshoz és rendelés teljesítéséhez szükséges összes adat bekérése illetve szolgáltatása.

Milyen eszközökkel mérheted a webáruházad teljesítményt?

Fontos megemlíteni, hogy nem elég eladni a termékedet/szolgáltatásodat, hanem a figyelni érdemes például a látogatók által generált forgalmat, a kosarakat, a kosárméretet, hogy honnan jön a látogató egyáltalán stb. Már annak a folyamatnak a kitalálása, hogy mit mérjünk, sokszor nagyon nem egyszerű, de erre létezik számos olyan bérelhető, vagy akár ingyenes szoftver is, ami lényeges megkönnyíti a statisztika követését.

 

Ezek használatával könnyebben eldöntheted a jövőben, hogy kinek, mennyiért és milyen gyakran hirdess, hogyan optimalizáld a vásárlási folyamatot és milyen irányba bővítsd a célközönségedet. De ez csak pár előnye a pontos, adat alapú statisztikák követésének.

Hogyan folyik egy webáruház kivitelezése? 

Egy nemrég általunk kivitelezett webshopnál – ami WordPress/Woocommerce motorral történt – például már adott volt egy bolt. Ezen bolt tulajdonosa a fizikai termékek eladása során érzékelte, hogy akár online is értékesíthetne. A fejlesztési folyamat nagyvonalakban nem volt bonyolult, az ördög a részletekben rejlik (mint általában :P).

 

Fontos kiemelni, hogy sokszor apróságokkal megy el sok idő, nem is a bonyolultabb dolgokkal. Például elsőre egy dokumentum beszerzését egy fizetési szolgáltatónak nem tartunk bonyolultabbnak, mint mondjuk 500 termék feltöltését a shopba. Pedig az adminisztráció sok helyen megakadhat. De lássuk be, még a kisebb kellemetlenségek ellenére is megéri belevágni a webáruház kivitelezésébe, hiszen egy jó webshop sokszorosan megtérülhet már a kezdeti időszakban is. 

Webáruház kivitelezés a Digit-Now recept alapján

A Mi csapatunk abban erős, hogy a Te igényeidet a lehető legjobban feltérképezi és az üzletednek megfelelő megoldást szállítja. Nem csomaggal és nem standard megoldásokkal dolgozunk, hiszünk abban, hogy mindenki számára megtaláljuk legtökéletesebb személyre szabott megoldásait. 

Természetesen ahol lehet standardizálunk, nem találjuk fel újra a kereket minden egyes problémánál, így tudunk fejlődve és minél inkább költséghatékonyan a Te segítségedre lenni.

 

Ha Te is szeretnél egy automata pénztermelő webáruház boldog tulajdonosa lenni, keress minket bátran az alábbi gombra kattintva.

Kattints a gombra és írj nekünk. 

Ingyenes konzultációnkon megtaláljuk a számodra tökéletes webáruház modellt.

Élj a Digit-Now lehetőségével!

Sütiket használunk annak biztosítására, hogy a legjobb élményt nyújtsuk Önnek weboldalunkon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, örömmel segítünk!

Nimm den Kontakt mit uns auf, wir sind für Dich da!